About Me
19 Ogos 1994 (22)
Kota Bharu, Kelantan
Bachelor of Clinical Laboratory Science, Semester 6 @ UniKL MESTECH
farhanazukri@gmail.com
A student, freelance writer and blogger

Love Notes

Saturday, June 1, 2013

478#Ai no Kotoba ~ New Look



Hari ni rasa nak edit blog sikit. Macam mana dengan new look blog ni? Suka tengok blog Eizz, nampak kemas dan simple dengan gaya macam ni. Inspired by her blog.

Hana buang beberapa widgets, gabungkan widget Menu Tab + Nuffnang + About Me + Followers dalam satu HTML/JavaScript untuk jimatkan ruang. Nampak kemas sikit bawah header tu. Dan Hana kecilkan size blog daripada 1250px kepada 800px. Takdelah nampak besar sangat macam dulu. He he :)

Sebenarnya nak try guna Simple Template, lain kali agaknya. Kalau sempat Hana editlah. Tinggal seminggu aje lagi sebelum Hana pergi Kajang untuk technical training. Barang baru pack sikit.

Maaf pada bloggers yang Hana belum sempat jenguk lagi. Shouts kat shoutbox pun sempat baca aje, tak dapat balas lagi.

Till then.
Wassalam.


Reading Gives Us a Place to Go When We Have to Stay Where We Are

13 book page(s) ♥:

Cik JariManis said...

CJM suka tengok blog hana yg skrg ni! awesome! cantik! then, kemas...suka!! =)

Nana Liena said...

wah..dah macam eizz..simple tpi tetap kemas..kita pun nak buat..tapi malas nak edit..huhu..takut nanti terus malas..terkubur terus blog..lagi naya..ahaha

cool juga macam nie.. :)

btw..selamat bertraining ya..harap semuanya berjalan lancar..inshaaAllah.. :)

Lissa LaLissa said...

cantik kak. ^^ makin teratur dan kemas.. hee likeee.. ^^

Anis Zainudin said...

lawa la hana design baru >.<
*sory dah lme x dtg blog hana...sbb anis jarang bukak blog.

AiSyA LiEzA said...

lebih kecil dri y dulu :) simple.. suka2.... blog eizz mmg simple+ringan je kalau loading :))

Cik Miela said...

simple dan kemas.. nice

❤ Si Budak Vanilla ❤ said...

kemas je. .hehe. .rasa nk tukar layout blog sndri pulak. :)

Cik Donut said...

CD boleh dikatakan setiap ari edit blog akhirnya tak jadi jugak sebab asyik eror aje..huhu..give up plak haha...bte blog akak comel sangat pink lagi tuh haha....kemas CD bagi 100000000000000000000000000000000000 bintang ya..hehe

marniey zul said...

ha'ah lah, nmpk kemas sangat. dah lama tak edit blog. =.="
boleh jadikan inspire nti. :P

Yumida Huda said...

pandainye edit
yumida mmg x reti bab2 edit nih

izan mama mia said...

sangat ringan dgn rupa baru ini,..simple n kemas..

Ana Syazwana98 said...

yeaa suke2, nmpak kemas je, senang nk bce =)

Nurul Farahizzati said...

i can see it :) takpe.. asalkan akak boleh baca dan komen, itu pun dah cukup :)

All Rights Reserved by Haruno Hana ;)