Sunday, April 28, 2013

417#Ai no Kotoba ~ Cover e-Novel 464 Untuk Nini



Comel tak? He he he :3

Yang ni cover terbaru untuk e-novel 464 Untuk Nini di blog e-novel Hana. Blog Colours ~ Melody and Harmony yang merupakan blog pertama yang Hana create tahun 2009 dulu :)

Tajuk asal e-novel ni panjang sangat :P He he! 464 + 143 = Naj + Nini. So, Hana tukar tajuk dan buat cover baru. Jadilah 464 Untuk Nini :3 Pendek kan? Previous title tu panjang sangat lorh. Ho ho ho!

E-novel ni mengisahkan si Najwan Faqqimi (sila Google Mukai Osamu :P) yang menjaga anak saudara sejak kematian adik kembarnya, Najwa Sofia sehingga tidak mempedulikan mengenai cinta dan perkahwinan. Auni Ammaleeyna (sila Google Han Hyo Joo :P) ni pula si heroine yang tidak pernah bercinta juga. Citer punya citer punya citer, kahwinlah mereka dua ni :)

Tapi part yang Hana nak tekankan lepas diorang kahwin. Sengaja cipta watak seorang lelaki yang penyabar seperti Najwan dan si gadis yang periang seperti Auni :) Sampaikan Hana jatuh cinta dengan watak yang dicipta oleh Hana sendiri :P Ha ha ha!

Sekarang baru upload Prolog dan Bab 1 aje di blog e-novel.

Prolog. Klik SINI.
Bab 1. Klik SINI

Sneak peek untuk Prolog.

Selamat tinggal, Najwa Sofia. Along janji, Along akan jaga anak Wawa seperti anak Along sendiri. Itu janji Along untuk adik Along. Terima kasih Wawa, selama ini, sudi jadi adik Along. Selamat tinggal.

Sneak peek untuk Bab 1.

“ Awak dah bagi wrong information kat saya tadi. Bos awak kata dia dah datang awal pagi lagi,” tutur lelaki itu mengenai pertemuan mereka awal pagi tadi. Senyuman tetap terukir pada wajah bersih itu.

            “ Err…” Auni dah tak tahu nak kata apa. Kawan bos ni marah aku ke? Muka senyum bagai aje ni.


Yang ni special! Masa Najwan lamar Auni!

Sneak peek masa Najwan lamar Auni :3

“ Baiklah, baiklah. Sekarang, saya ada dua options untuk awak,” kata Najwan selepas menyedari tahap kebengangan Auni sudah bertambah. Auni sudah menarik senyum. Tentu salah satu pilihan itu akan berpihak kepadanya.

          “ So, tell me the options,” kata Auni tidak sabar-sabar. Najwan tersenyum. Siaplah dia ni.

          “ Okay, I’ll give you two options. First, be mine. Second, make me yours,” kata Najwan selamba. Auni sudah jatuh rahang sebaik sahaja kedua-dua pilihan yang dinyatakan oleh Najwan didengari dengan teliti.

          “ Awak..” Auni kematian kata-kata. Tak adil! Berat sebelah!

          Najwan mengukir senyum dengan muka tenang tanpa riak bersalah. “ See? I’m giving you two choices? Awak nak pilih yang mana satu?”


Sudi-sudikanlah membaca dan memberi komen anda kepada sesiapa yang gemar membaca novel itu ^^ Enjoy reading!

Till then.
Wassalam.



9 comments:

  1. suka baca ayat2 yg kat cover tu..heh.buat orang ada semangat nak baca yg seterusnya ^^

    ReplyDelete
  2. ya allah, sweetnya ayat mereka. serius. suka baca. :3

    ReplyDelete
  3. hehe , well , gud luck ye :D

    ReplyDelete
  4. alaa. .sweetnye. .nnt bca. .pminat novel nie. .hehe :D

    ReplyDelete
  5. tajuk novel hana buat sya tertarik nak bca! best..!~ "464 untuk nini" :)

    ReplyDelete
  6. Wah3. Cam best je. Boleh la nanti baca kat blog akak yang satu lagi. Hee =D

    ReplyDelete
  7. assalamualaikum haruno....so sweetnya...;)

    ReplyDelete

Finished reading my entry? Why not you drop a comment or two? ;)