Wednesday, April 10, 2013

391#Ai no Kotoba ~ Praktikal : Extended Holidays


Tengah hari tadi kecoh kat group dan Twitter pasal kitorang punya technical training untuk Sem 3 or known as praktikal. Sebelum ni, kitorang ada dua options tarikh untuk praktikal yang CFS UniKL tak tetapkan lagi. Tadi, bila buka UniKL ECITIE, our UniKL portal, dah ada announcement pasal praktikal kitorang.

Then, ada dua tarikh untuk praktikal; 4 Mei - 28 Jun atau 8 Jun hingga 2 Ogos.


Kitorang ada tiga pilihan untuk degree nanti. Hana pilih dua kat UniKL MESTECH dan satu kat UniKL MICET. Insya-Allah placement untuk praktikal akan tahu 24 April ni. Tapi kalau kira, dua-dua kampus tu akan start praktikal 8 Jun ni which means our holidays are being extended (T___T) Bapak bosan cuti lama.

Yang dapat 4 Mei ada yang tak puas hati sebab start awal, katanya tak puas cuti. Yang dapat 8 Jun pula ada yang jealous sebab geng 4 Mei ni sempat lagi nak puasa sebulan kat rumah. Sob3. Hana lah tu. Nak gak merasa puasa sebulan kat rumah. Balik 2 Ogos kot. Lagi empat lima hari nak raya (T__T)

Manusia, manusia.

Tak pernah puas hati, kan?

Apa-apa pun, Hana harap sangat dapat first choice; Bachelor in Clinical Science Laboratory (Hons.). Semua bergantung pada CGPA nanti. Requirement untuk Clinical Lab ni agak tinggi juga. Cuma tak adalah tinggi sangat macam pharmacy. Huhu~

Till then.
Wassalam.

2 comments:

  1. Klau bachelor of aircraft engineering tech (hons) in mechanical, brp cgpa requirement dia?

    ReplyDelete
  2. @dan's the rider kat UniKL MIAT kan? 3.5 and above.. lulus interview.. setakat ni boleh kata sesiapa yg apply, mmg lulus interview diorang

    ReplyDelete

Finished reading my entry? Why not you drop a comment or two? ;)