Monday, May 6, 2013

427#Ai no Kotoba ~ MUET Mac 2013 :)


Alhamdulillah, tiga berita gembira pada hari yang sama :)

1. Menang topup dari segmen Kak Niera :P
2. Pemerintahan di Kelantan KEKAL, bukannya TUKAR :)
3. MUET result yang menggembirakan ;)

Alhamdulillah. Syukur ya Allah :)


Hari ni hari pengumuman keputusan untuk MUET Mac 2013 :) Ada dua cara untuk periksa result anda.

1. Melalui SMS : taip MUET <jarak> RESULT <jarak> NO. IC dan hantar ke 15888
2. Online checking : boleh ke link Login Form ini - http://webmpm.mpm.edu.my/muet_result/LoginFrm.aspx 

Hana ambil MUET Mac 2013 sebab batch kitorang first batch FIST UniKL SPT yang diwajibkan ambil MUET. Sebelum ni tak ada pun. Sob3 (T__T) Tak adil. Hukhuk. Mulalah masing-masing hadap buku MUET sepanjang masa. 

K tipu.

Masing-masing malas, kecuali masa latihan dalam kelas dan dua tiga hari before MUET. Kalau tak pun kami tengok English movie dengan alasan nak improve listening skill :P He he. 

Alhamdulillah, Hana dapat Band 4 even dapat sipi-sipi aje markah tu. Okeylah daripada tak dapat langsung kan? :)


Aggregated score dapat 181, lebih 2 marks aje untuk dapat Band 4. Alhamdulillah. 

Dahlah awal-awal abah warning, kalau tak dapat Band 4 abah kata kena kahwin. Ada ke patut? (-__-) Suka betul ugut kahwin camtu. Hailo, hailo.

Requirement untuk kitorang cuma Band 2 untuk engineering students dan Band 3 untuk science students. Hana slacked kat Listening dan Speaking (-__-) Kena usaha lagi parts tu. 

Thanks untuk Madam Rose yang tak jemu-jemu latih kelas kami untuk MUET preparation, my teammates for MUET Speaking test : Hadi, Fatin dan Syaa sebab kerja keras untuk speaking test kita, even dapat tajuk susah masa tu. He he :P

Thanks semua! I owe you a lot :)

Till then.
Wassalam.        

12 comments:

  1. nice day:)
    saya adalah saya hari ini karena pilihan-pilihan
    yang saya kemarin..


    bagi-bagi motivasi yaa.. :)


    http://wisataoutboundmalang.com/

    ReplyDelete
  2. hehe..kita suka listening dari speaking..hoo..writing pun okay la..huhu..
    btw tahniah ya.. :)

    ReplyDelete
  3. Kita suka writing tapi tak suka speaking. Haha

    Saja menyibuk.

    Tahniah Kak Hana :)

    ReplyDelete
  4. assalamualaikum haruno...tahniah2 yer...:)

    ReplyDelete
  5. congrats hana. happy for you. doakan kita sukses cam hana jgk ye =')

    ReplyDelete
  6. tahniah kak. hee x lama lagi lissa pun ambil muet cam akak jugak.. nervesss nii.. ehhe

    ReplyDelete
  7. Tahniah kak.. Band 3.. cakap pasal muet kita tak pandai speaking. nak buat camne ekk ? ada tips ?

    ReplyDelete
  8. @Nurrul thanks :) for speaking ni, akak selalu berlatih ngan kawan2 akak :) jangan malu jangan segan.. lama2 akan biasa ^^

    ReplyDelete
  9. wah hebat ar hana dapt band 4! tabik ar! >_<

    ReplyDelete

Finished reading my entry? Why not you drop a comment or two? ;)