Friday, May 24, 2013

469#Ai no Kotoba ~ Edit Blog Mya : Pengguna


Semalam Hana reviewed pasal edit blog Sis Nadhira, kali ni nak review pasal edit blog Mya pula :)

Dah namanya rezeki, alhamdulillah :) Lepas reviewed blog Sis Nadhira di SINI, Mya pula tanya pasal edit blog ni. Mya nak Hana edit dua blog, satu blog personal dan satu lagi blog untuk pertandingan. Hana baru edit blog pertandingan dulu, insya-Allah akan edit blog personal malam ni :)

Untuk blog pertandingan, semestinya kena nampak formal kan? And Mya serahkan 100% kepada Hana untuk edit blog supaya nampak formal. Susah juga sebab Hana tak pernah edit blog formal. Jadi, Hana pilih tema biru-hitam untuk blog pertandingan tu.

Jom tengok! He he :D

Sebelum :





Selepas : 






Actually background untuk blog pertandingan ni plain black tapi Mya tukar guna background ni. Tak apalah. He he :) Hana tak tahu nak guna background macam mana untuk nampak formal (@__@) Nampak warna dark plain aje, tak pun white.

Nak tanya, ada cadangan online editor atau downloaded editor tak selain daripada Photoshop dan PhotoScape? And, biasanya korang guna tutorial blogger mana untuk edit blog? Hana biasa guna Kak Lyssa punya aje. Nak tau tutorial lain selain daripada Kak Lyssa :)

Jangan lupa terjah blog pertandingan Mya di SINI! :D

Till then.
Wassalam.

15 comments:

  1. Alaaa, tomeynya... Sekarang cuti, rajin gila amek tempahan ye Hana. :)

    ReplyDelete
  2. waa.. cun.. cun.. akak pening la nak edit2 blog ni.. cukup r pening dengan blog sendiri...

    ReplyDelete
  3. Kemas je Kak Hana edit blog. Blog Kak Hana pun dah nampak ada perubahan. Eizz biasa guna tuto sis lyssa jgk sebab simple. kdg2 guna yang adik nabila medan. :)

    ReplyDelete
  4. kemasnya..formal warna yg dark2 sikit..tapi putih selalu jadi pilihan.. all the best utk pertandingan adik tu..hehe

    kta guna tutorial dari Amalina Lee..sebab senang faham.. ^^

    ReplyDelete
  5. wahh, mmg nmpk utk pertandingan lahh. best lahh pndai edit. hehhee

    ReplyDelete
  6. nampak formal blog tu. Ha! Saya guna tutorial k.lyssa dengan Amalina Lee. :D

    ReplyDelete
  7. nampak kemas dan profesional blog tu selepas hana edit.. pandainya mengedit.. akak tak reti sangat bab2 ni.. selalu akak tengok tuto lyssa secret juga..

    ReplyDelete
  8. baru nmpak kemas blog yg diedit 2 :) sy xthu sgt bab tuto ni, blog sy 100% edit sndri n smple2 je..

    ReplyDelete
  9. blue, blue, blue! ^..^ cantik! pandai edit! hee =)

    ReplyDelete
  10. Rajin amek tempahan ye...cantik2 semua...

    ReplyDelete

Finished reading my entry? Why not you drop a comment or two? ;)