Saturday, May 11, 2013

435#Ai no Kotoba ~ 11 Things About Me | Anisa


Dalam entri INI, Hana dah jawab 11 soalan yang Michelle tag :) So, sekarang Hana nak jawab lagi 11 soalan daripada Kak Nisa :) 

Few rules need to be followed :
1. Post this rules.
2. Write 11 things about yourself.
3. Answers the questions the tagger set for you.
4. Create 11 new questions for those you want to tag.
5. Choose 11 bloggers to be tagged and link them to the post.
6. You are not allowed to tag back.


 Masa untuk menjawab soalan!

1. Burger ayam dengan burger daging mana yang lebih korang prefer?
Burger ayam! Suka dengan rasa ayam daripada daging. He he :D

2. Pernah berangan jadi apa? (contoh : power rangers)
Berangan jadi businesswoman yang berjaya dan miliki sebuah rumah yang besar dan selesa untuk keluarga! 

3. Selalu tak tegur saya? Tak kisah dengan apa cara pun..
Rasanya tak selalu kot :/ Bergantung kalau Hana jejak blog Kak Nisa dan tinggalkan komen :)

4. Apa first impression korang terhadap saya?
Simple but nice :) Suka tengok gambar akak pakai baju kurung tu ^^ He he

5. Last time pergi tengok wayang citer apa? Dengan siapa?
Hantu Kak Limah 2. Pergi dengan kawan-kawan. Masa tu kitorang cuti tapi tak balik ke rumah dari kolej :) Pergi tengok di Jitra Mall. Entri INI ;)

6. Apa benda yang mesti ada dengan korang bila korang keluar...?
Phone, purse, kad bank, kain solat. Semua sekali sumbat dalam beg Hana. Sebab tu suka beg besar. He he :D Memudahkan kalau malas nak pegang barang banyak-banyak.

7. Last time stalker orang bila?
Baru aje. Stalk gambar L Lawliet of course! Lelouch Lamperogue pun! x) 

8. Bila last time korang dapat hadiah? Tak kisah dari siapa pun..
Hari Rabu lepas :D Dapat souvenir bentuk keris daripada kawan masa dia pergi Langkawi :)

9. Apa perkara spontan yang pernah korang buat?
Spontan? Time bercakap, kalau betul-betul passionate, tangan akan mula bergerak ikut apa yang Hana cakap. Rasanya. Contoh, kalau passionate cakap pasal typing, tangan mulalah naik dan bergerak macam tengah menaip di keyboard :P

10. Suka makanan pedas atau manis?
Dua-dua! Tak tahu nak pilih mana satu. Tapi lagi suka pedas I think :)

11. Korang pernah kena tipu? Dengan siapa?
Pernah. Dengan kawan tapi tak rapat sangat dengan dia. Tapi dah lupa sebab apa :/

Done! Here comes my 11 questions!

1. Apa yang awak suka pasal blog saya? Entri? Loading cepat? Kemas? Dll?
2. Gambaran untuk blog awak. Informasi? Personal? 
3. Apa yang awak suka pasal blogging?
4. Barang apa yang selalu awak simpan dalam bag?
5. Membaca atau menonton? Yang mana satu dan kenapa?
6. Siapa idola awak dalam dunia blogging ni? Kenapa?
7. Dalam ramai-ramai selebriti, pakar motivasi, orang terkenal di dunia ni, siapa yang paling awak nak jumpa? Of course, yang masih hidup dan kenapa?
8. Travel di Eropah atau negara padang pasir. Kenapa?
9. Pekerjaan yang paling awak impi-impikan?
10. Andai diberi peluang, awak lagi suka jadi anak sulung atau bongsu dan kenapa?
11. Harapan awak terhadap blog awak?

Nak tag :)

3. Lissa
5. Ira
6. Alien
9. Aza
10. Fatihah
11. Asma

Kepada yang ditag, ikutlah daripada previous entry atau pun entry ini, korang bebas nak jawab atau tak. Bebas juga nak tag 11 orang atau tak? He he :P Tak nak menyusahkan. Saja-saja aje main ni ^^ Ambil peluang untuk promote diri dan blog korang dan sama-sama kenal bloggers lain juga. Kalau ada masa, joinlah ya? ^^

Till then.
Wassalam.

6 comments:

  1. ahakss..seramnya la ..hehe..best baca

    ReplyDelete
  2. Thanks for tagging! I'll join! xD

    ReplyDelete
  3. akak., lissa dah jawab.. ehe

    http://lissa-lissalalissa.blogspot.com/2013/05/11-things-about-me.html

    ReplyDelete
  4. done... tq 4 tagging :)
    http://dtgirl93.blogspot.com/2013/05/11-things-about-me.html

    ReplyDelete

Finished reading my entry? Why not you drop a comment or two? ;)