Friday, May 24, 2013

468#Ai no Kotoba ~ Akhirnya! :D



Lepas lama sangat menunggu, akhirnya! Terima juga offer untuk sambung degree kat UniKL MESTECH untuk September 2013 ni :) Tak payah pening-pening fikir pasal ni dah. He he.

Actually, memang sambung situ pun cuma risau sebab tak terima lagi note PDF yang perlu didownload. Lepas terima, kena bayar RM 250 untuk pengesahan terima tawaran. Kawan-kawan engineering dah lama terima and mereka kena bayar sebelum atau pada 24 Mei. Tapi science students pula tak dapat-dapat lagi. Semua pakat risau sempat tak nak bayar sebelum tarikh tu.

Ada call office bahagian pengurusan diploma dan bachelor program beberapa hari lepas dan pegawai tu kata, tarikh untuk bayar pengesahan tawaran tu akan berubah mengikut tarikh offer tu dikeluarkan. Alhamdulillah, lega betul lepas tau macam tu.

Hana dapat first choice untuk bachelor program yang Hana applied before this :)


Insya-Allah, this coming September I will be the official student of bachelor program di UniKL MESTECH. 

Untuk sambung ke bachelor program, kami perlu pilih tiga bachelor program yang diingini. Biasanya mostly akan dapat first choice kecuali tidak melepasi pointer yang diperlukan untuk sesetengah bachelor program.

Pilihan Hana masa isi form ni :
1 : UniKL MESTECH - Bachelor of Clinical Laboratory Science (Hons.)
2 : UniKL MESTECH - Bachelor of Medical Science Technology in Environmental Healthcare (Hons.)
3 : UniKL MICET : Bachelor of Chemical Engineering Technology (Hons.) in Food

Alhamdulillah, dapat juga first choice. He he :D Kerja dalam lab lah nampak gayanya. Main dengan darah semua tu ^^ Bachelor program selama empat tahun. Insya-Allah akan grad umur 23 nanti :)

Doakan Hana dan kawan-kawan ya? Nervous and excited padahal bulan September lambat lagi :) Technical training pula akan bermula 8 Jun ni :)

Till then.
Wassalam.

19 comments:

  1. wahh.. alhamdulillah.. tahniah hana :) smga terus bjyaaa :)) doakan saya juga :)

    ReplyDelete
  2. tahniah hana.. selamat maju jaya ya.. :D

    ReplyDelete
  3. tahniah
    alhamdulillah
    hope sukses dlm study

    ReplyDelete
  4. wah. .alhamdulillah. .tahniah kak. .slmt bljr. . :)

    ReplyDelete
  5. yeay..alhamdulillah..hehe..kita kalaua tak ada apa2 halangan..inshaaAllah la september ni masuk u jgak..huhu. ^^

    p.s/ tukar background dh lama..sbb putih sangat sakit mata..hoho..

    ReplyDelete
  6. insyallah..amin..hihi..btw tahniah kak ana :)

    ReplyDelete
  7. congrats hana. insyaALLAH, semoga sgalanya dipermudahkan =)

    ReplyDelete
  8. Umur 23 dh ada ijazah kan ? Muda lagi. lepas tu terus kawin. hihihi.

    Tahniah akak :)

    ReplyDelete
  9. wah..best nye >,< tahniah hana :D

    ReplyDelete
  10. Wah! Congrats Hana. :) ok2 la tu tarikh stat blaja on September. pas raya.

    btw, sama ke cos Hana dgn MLT?

    ReplyDelete
  11. congrat hana :) insyaAllah, semuanya dipermudahkan :)

    ReplyDelete
  12. smoga berjaya..
    kerja dlm makmal...wah...dah mcm csi ni... hehehehe :)

    ReplyDelete
  13. @NIZAM thanks! rasanya sama MLT ngan CLS tu.. dengarnya nama CLS digunakan sbb nak setaraf ngan most course laboratory di overseas.. :)

    ReplyDelete
  14. Wahhh...tahniah dear....moga sukses ye...

    ReplyDelete
  15. Hana, sya nk tya bole, kos pendaftaran untuk masuk berpa? Dan kos setiap sem?

    ReplyDelete
  16. Kak Hana...sya ada bagi ni sya kt email akak yg kt atas tu...bole tak tolong pm sya..sbb ade bnda nak tnya psal cls nii.plss urgert!!

    ReplyDelete

Finished reading my entry? Why not you drop a comment or two? ;)