Tuesday, May 14, 2013

445#Ai no Kotoba ~ 11 Things About Me | Zeera


Baru aje jawab soalan daripada Michelle dan Kak Nisa pasal 11 Things About Me ni. He he. Hari ni dapat tag daripada Kak Zeera pulak. So, jom menjawab!


Few rules need to be followed :
1. Post this rules.
2. Write 11 things about yourself
3. Answers the questions the tagger set for you.
4. Create 11 new questions for those you want to tag.
5. Choose 11 bloggers to be tagged and link them to the post.
6. You are not allowed to tag back.

11 Things About Me

1. Suka sangat blogging. Yeah, you know :P He he.
2. Tak suka sangat tengok TV. Rasanya dah dua bulan kot tak tengok TV? Tengok pun tak sampai sejam. Dalam seminggu tak tengok TV langsung pun ada.
3. Anak sulung daripada lima beradik, tapi it seems like I'm the youngest in abah's eyes :P
4. Peminat tegar Harry Potter, tak kira filem atau novel.
5. Bercita-cita ingin sambung Masters atau bekerja di UK :P
6. Terlalu sukakan anime!
7. Boleh hyper kalau terlalu taasub dengan anime yang menjadi favourite.
8. Tak suka masak, suka menjahit.
9. Suka berangan-angan. He he.
10. Nak habis belajar cepat-cepat dan kumpul duit banyak-banyak untuk bantu keluarga. Aamin.
11. Teringin sangat nak bawa mama dan abah ke Mekah buat haji bersama-sama.


Okey. Masa untuk menjawab soalan Kak Zeera :)

1. Secara jujur, berapa umur anda?
  •  Hana lahir tahun 1994, bulan Ogos, hari yang ke sembilan. Which means tahun ni 19 tahun.

2. Pernah tak sendawa kuat depan boyfren/girlfren?
  •  Tak pernah ada boyfriend. So takde lagi pengalaman ni. Ha ha.

3. Lagu korea yang korang suka?
  •  Banyak sangat. Tapi paling wajib dengar lagu-lagu TVXQ sejak zaman 2006 lagi dan lagu-lagu JYJ!

4. Bila pertama kali ada boyfren /girlfren?
  •  Entah. Lagi 3,4 tahun kot. Untuk kahwin terus. He he.

5. Ambil SPM tahun berapa?
  •  2011. Dah dua tahun berlalu :)

6. Status anda sekarang? Single? Married? In a relationship?
  •  Will be in a relationship with Bachelor of Clinical Laboratory in Science (Hons.) tak lama lagi :3 

7. Stesen radio pilihan anda?
  •  Red FM. Atau Hitz FM. Tapi dah lama tak dengar radio.

8. Makanan yang korang suka masak?
  •  Tak suka masak. He he :P

9. Perkara yang paling anda tak dapat lupa?
  •  Dapat terbitkan novel pertama bawah syarikat Kaki Novel pada Disember 2010. Kadang-kadang rasa macam tak percaya lagi x)

10. Anda berasal dari mana?
  •  Kelantan. Mama abah memang asal Kelantan. Tapi ada darah Cina dan Sumatera (Jawa?) juga. He he. Cuma tak pernah tahu bahasa Cina dan Sumatera. 

11. Pendapat anda tentang blog saya?
  • Blog Kak Zeera comel! Kemas dan loading pun cepat!

Dah siap! Tapi terpaksa langgar rules 4 and 5 sebab dah dua kali main game ni. Tak tahu nak buat soalan dan tag bloggers mana dah. He he he :D

Till then.
Wassalam.

4 comments:

  1. memasak itu mnrik la hana..hek3.. :)) x sabar nak smbg degree ye??ngee~~ :))

    ReplyDelete
  2. nom 5,10 dan 11 tu kita doakan ya Hana..hehe..amin2..jangan tag kita..wakaka

    ReplyDelete
  3. eh, kena tulis ek yang 11 things about me? hahaha.. akak jawab terus je.. hiks!

    ReplyDelete
  4. @Nurul Farahizzati hehe... dua soalan sebelum ni Hana tak buat pun, kali ni je buat.. hehe :D

    ReplyDelete

Finished reading my entry? Why not you drop a comment or two? ;)