Wednesday, April 4, 2012

214#Ai no Kotoba ~ Blog Review 8 - Jom Blogwalking!


Yang ni autopublish post. Sebab bajet nak tidur awal malam ni. Jom blogwalking.


1. Header baru yang cool!
2. Satu lagi blog yang kemas. Widget tak banyak dan tersusun ^_^
3. Loading pun dah cepat.


1. Blog yang simple but nice :)
2. Memang tak ada Follower Widget atau Hana yang tak perasan? Patut letak satu, memudahkan bloggers yang dah sampai limit untuk follow guna Button Follow tu follow blog ni.
3. Loading yang cepat!


1. Suka tengok leopard lappy tu :D
2. Kalau nak dikira, blog ni boleh masuk kategori blog yang kemas. Good job!


1. Suka header ni. Comel :D
2. Kalau nak blog lebih kemas, letak Scroll Bar untuk Blog Archive. Kalau nak, tuto SINI
3. Loading dah cepat.


1. BEAST yang jambu + hensem XD Ha ha.
2. Loading yang cepat.
3. Widget tak banyak. Mungkin sebab guna Blogskin. Tapi blog ni dah cool!


1. Blog yang kemas.
2. Suka kedudukan Follower Widget dan Shoutbox. He he. Mudah nak cari.
3. Loading pun dah cepat.


1. Suka tiara kat header tu :D
2. Loading dah cepat ;)
3. Template pun dah okey. Nice blog.


1. Header yang comel!
2. Kalau boleh, guna Float Play Button untuk Music Widget. Senang nak bloggers lain nak pause. Kalau nak, tuto SINI


1. Suka header ni! Comel!!! :D
2. Blog yang kemas dengan susunan widgets yang menarik.
3. Loading pun dah okey.


1. Comelnya kucing tu :D
2. Suka gabungan warna kelabu + pink. Cantik!
3. Susunan widgets sangat baik dengan border tu.


1. Blog yang guna layout without sidebar. Nice.
2. Kalau boleh, letak Music Widget tu kat area atas. Senang nak pause. Kalau tak pun, guna tuto SINI
3. Loading dah okey.


1. Kurang kemas dari segi love yang jatuh tu. Macam susah sikit nak scroll down.
2. Tapi loading dah cepat :)
3. Kalau boleh, letak Music Widget tu kat area atas sikit. Senang kalau bloggers lain nak pause. Kalau nak, boleh juga guna tuto SINI.


1. Width untuk sidebar terlalu kecil. Boleh besarkannya lagi di Design > Template Designer.
2. Untuk jimatkan ruang dan kemaskan lagi blog, boleh letak Scroll Bar untuk Blog Archive dan Blog List. SINI untuk Blog Archive dan SINI untuk Blog List. 
3. Loading blog ni dah cepat :)

Senarai Peserta

19 comments:

aReLaN said...

bangga jap dapat review.hehehehe..time kasih.

Haruno Hana 하나 said...

@aReLaNsama-sama ^_^

ciksukaberangan said...

hihi. terima kasih review blog saya ^^

n|mcd said...

hana...sy tag awk kt sini :)

n-mcd.blogspot.com/2012/04/segmen-siri-jelajah-blog-lets-fly.html

Ain Zuhairi said...

Thanks Hana :)

nurmujahidah said...

hana,, wifi kat ipg ni ngek sikit,, dye disallow widget follower,, insya ALLAH t dah kt umah,, muja folow blog ni k,, join ga muja k :D

http://mujadafewa.blogspot.com/2012/04/wardah-persona-giveaway-fever-2012.html

The Games Bingo said...

tag kamu :)

http://thegamesbingo.blogspot.com/2012/04/giveaway-discount-voucher-2012.html

shidasyakirin said...

Wahhh.. Hana dah review blog akak..tengkiu dear...♥

AkmaFaizal said...

rajinnye dia BW n buat review..nak ajak join ga ni sama..jom
http://www.akmarwati.com/2012/04/win-coach-wristlets-at-babyibu.html

Nurul Aisyah said...

say suke singgah n komen blog aRelan...yg header coklat..hijau2 tu///hehhe dia bru je balik dr jepun...

btw..akak kena tag :)

http://tiniersakura.blogspot.com/2012/04/segmen-comelnya-doodle-part-2.html

Papa Mifz said...

rajin yer review blog...bagus2...

Nurrul said...

terima kasih kerana sudi review blog Nurrul :)

Nur Nazihah Hassan said...

thanx reveiw blog sy. .insyaallah. .nasihat awk tu akan sy buat. .:D

profmie said...

wah..byk jg header n blog yg best..tp mne blog sy.hihii...jom dtg blog sy

ヅ jc awwwsemm ヅ said...

ada blog saya lah kt situ.
haha.. terharunya :')
thanks hana

-SUPERGIRL- said...

dtg blogwalking kat sinii . hehe .. :)

Cik Kay Jue said...

wah2.. blog cik suka berangan ada kat sini.. hehe like2.. >_<

Cik Kay Jue said...

wah2.. blog cik suka berangan ada kat sini.. hehe like2.. >_<

Ct Aliah said...

thankss haruno hana. really appreciate it ♥

Post a Comment

Recent Posts