Tuesday, April 3, 2012

216#Ai no Kotoba ~ [ALERT!] For Muslim!


Yang ni entri sekadar nak bantu saudara Muslimah kita di New Zealand tu. Sekarang ni kerajaan New Zealand mengadakan online survey di laman Yahoo! untuk mendapatkan pendapat seluruh dunia mengenai pengharaman berpurdah di sana. Mari kita bantu mereka saudara seIslam kita dengan mengundi No di poll ini.


http://nz.news.yahoo.com/polls/popup/-/poll_id/55492/

Mungkin ada yang berpendapat " Alah, larang pakai jilbab aje, bukannya tudung. Nak kecoh buat apa?" Tapi, kenalah fikirkan pasal mereka juga. Isteri-isteri Rasulullah SAW pun berpurdah. Tolong vote ya? Sayang korang ^_^

Apa pula pendapat korang soal berpurdah ni? Tambah-tambah kat overseas, kalau Muslimah berpurdah mesti kena cop macam-macam. Kata sembunyi senjata lah, dll. Apa pendapat korang?

So true. Kan?

11 comments:

  1. td mase vote.. tinggi betul peratus ckp yes.. tp veil tu bukan tudung ke??

    ReplyDelete
  2. @aku HaniAsyiraapa yg Hana faham, purdah sbb kat situ tertulis face-covering.. rasa2nya kalau tudung mmg teruk NZ kena sbb ramai pelajar Msia & pelajar Islam lain kat sana :)

    ReplyDelete
  3. argh!!!!!!!!!!!!!
    NO = 41% ?
    Not fair!

    ReplyDelete
  4. hehee..mestilah,,,...dah say no..heheh

    ReplyDelete
  5. isyh memg truklah kerajaan sane..islam skngni ditindas sje..Ya Allah,harap org islam di seluruh dunia bersatu m'yelmtkn agama kita ni..

    ReplyDelete
  6. "TEMBAK" awak....

    http://yayahnasake.blogspot.com/2012/04/new-semester-giveaway.html

    ReplyDelete
  7. paranoid sgt la diorg ni.. huhu..
    dah vote dah.. =)

    ReplyDelete

Finished reading my entry? Why not you drop a comment or two? ;)