Monday, April 30, 2012

272#Ai no Kotoba ~ Sambut Birthday Mama :D


Tiba-tiba aje masa tunggu Maghrib abah ajak pergi makan kat luar sempena birthday mama. Okey, my abah is soooo spontaneous. Asyik buat plan mengejut aje (>__<). Selalu aje camni, sebab tu kitorang asyik rushing aje kalau keluar ke mana-mana. Ho ho. That's so my abah. Dah banyak kali jadi camni.

Situasi 1 :

Abah : Jom ikut abah pergi isi minyak.

Kitorang : Okey.

Last-last melencong ke tempat lain. KB Mall ke, Tesco ke. (=.=).

Situasi 2 :

Abah : Abah nak pergi bank ni. Jom la semua.

Kitorang : *angguk*

Melencong ke tempat lain jugak lepas ke bank.

Okey. Stop dengan situasi tu. Memang tak boleh pakai kalau dengar abah cakap just nak pergi isi minyak, beli surat khabar or ke bank. For sure akan melencong ke tempat lain and semuanya secara spontan! Urghh!! (=.=)


Okey, okey. Kembali pada post title. Malam ni abah bawak kitorang celebrate birthday mama kat D'Klasik. Kalau orang Kelantan rasa-rasanya kenal. Tapi kitorang bukan pergi main kopitiam dia. Just pergi ke cawangan yang baru bukak kat Wakaf Che Yeh. Yang ni dah kali kedua kitorang pergi. First time pergi minggu lepas kot? And it was spontaneous macam malam ni jugak. Ha ha. 

Neesa tengah tunggu drumstick dia. Muehehehe~

Mama order Chicken Chop biasa je~ hehe~ 

Kali ni Hana order D'Klasik Burger Special. Ada cheese, tomato, daging burger yang wajib ada. Tapi salad tu tolak tepi. Suka tomato aje. Tambah-tambah raw tomatoes yang merah segar tu. Makan tomato tu macam makan buah epal aje.

Yang ni apa yang Hana order untuk malam ni. Tapi masa first time datang sini, makan yang lagi masyuk! Nak tahu? Hehe~ Scroll bawah sikit..
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
Hambik kau!
Chicken Chop Black Pepper D'Klasik Special yang Hana hadap masa first time datang. Rasa black pepper boleh tahan. Ayam pun lembut semacam aje. Toksah risau bab ayam terbang sebab makan dengan sudu garfu. Sure takkan terbang melayang.


Best jugak makan kat sini. Even agak terbuka sebab tepi jalan tapi kopitiam ni memang kelas lah. Servis pun boleh tahan, cepat. Rasa makanan pun best dan banyak pilihan. Local, western dll. Untuk Kelantanese yang nak cuba datang, korang boleh ke area Wakaf Che Yeh. Betul-betul tepi jalan sebelah kiri kalau korang on the way ke Kota Bharu from Wakaf Che Yeh. Kalau kopitiam utama pulak dekat dengan HUSM. Selamat mencuba :)

20 comments:

  1. waa..bestnyaa chicken chop tu...!!
    n wakaf che yeh,lama dh nk p..tp xksmpaian.. w/pun xdok lh jauh sgt kan.. (besut)

    ReplyDelete
  2. memang spontan la ayah hana... hehe kalau nak kuar kena siap2 lawa2 macam tu.. hehehe..



    wah sedapnya...

    ReplyDelete
  3. @husna mai la :) hehe.. boleh shopping kat Wakaf Che Yeh etep ;)

    ReplyDelete
  4. he2..sis pn xpnh singgah ag c2.duk dkt 2 jer..(n_n)btw mmg sdp nmpk

    ReplyDelete
  5. @Cik Kay Jue haha.. sbb tu la xde masa nk melawa sblum keluar.. hehe..

    ReplyDelete
  6. Dinie pernah makan kat D'klasik depan USM tu je. Best sangat makanan dia :D

    ReplyDelete
  7. aiyakk bestnya hari ni pom sebenarnya bezday makcik yg jaga sis dulu eh tu pun nak bgtau :P

    ReplyDelete
  8. terliur di buatnya..!

    nampak sedap semuanya ye..

    ReplyDelete
  9. happy birthday to mama Hana jugak eih.. =)

    ReplyDelete
  10. Wah Happy Birthday to Hannah's mama! terlambat dah huhu
    Semoga Allah pnjgkn umur dan murahkn rezeki :3 Amin^^

    ReplyDelete
  11. ya ampun chiken chopnya. enak sekali pasti ya??

    ReplyDelete
  12. family sy pun mcm tu.. jarang skali nk plan awal2.. last2 mnt baru nk bgtau nk g mana.. mcm the flash dah bersiap.. hehe

    p/s: Happy birthday utk mama hana.. =)

    ReplyDelete
  13. sedap nyer chicken chop tu...!! da lame x pi sane ..

    ReplyDelete
  14. sedap2 :D ala, hanya itu yg boleh diakatakan. :P

    ReplyDelete

Finished reading my entry? Why not you drop a comment or two? ;)