Thursday, April 19, 2012

247#Ai no Kotoba ~ Online Submission Untuk FIST :)






Dalam beberapa hari ni Hana sibuk uruskan pasal FIST. And baru petang tadi aje pergi bayar RM 50 untuk penerimaan tawaran. Lepas settle semua benda, Hana fikir mungkin baik Hana submit borang-borang penting secara online sahaja sebab risau tak sempat pos. Tak banyak sangat. Cuma Borang Penerimaan Tawaran, Salinan IC Pelajar, Slip Bank dan Slip SPM. Rasa lega sebab dah settle. Cuma bimbang kalau office UniKL lambat terima submission tu. Tapi kalau kita submit secara online memang akan terima terus kan? Entah lah, Hana bukannya pro pasal benda ni.

Kalau submit secara online, kena cek balik acceptance status dalam masa 7 hari. Kalau mereka terima, lepas ni kena start pergi shopping barang-barang yang nak di bawa lah. Yang penting, kain pasang for baju kurung. Hana memang miskin baju kurung sebab jarang pakai. Dah lah kebanyakan baju kurung simpanan Hana warna purple atau pink aje. LOL~ Kata penggemar warna biru? Entah. Nak buat macam mana dah beli kain warna tu.

Mintak-mintak semuanya dipermudahkan. Amin. :)

14 comments:

CikMunBlogger said...

ehh , surat yang datang memang kena apply ke ? wuwuwu , mun buat tak taw jea dekat surat surat tu . heheh . insyaAllah semua nya dipermudahkan . ::)

Haruno Hana 하나 said...

@CikMunBlogger hehe.. lepas dpt tawaran ke confirm ngan pihak mereka nk terima ke tak :) sbb tu kena hantar borang penerimaan tawaran ^_^

Woofer Storm said...

shopping la baju kurung banyak2..sy suka tgk orang pakai baju kurung.. terserlah keayuan..

Haruno Hana 하나 said...

@Woofer Storm haha.. lepas zaman sekolah ni gian nk pakai baju kurung aje.. sbb terbiasa dgn baju kurung sekolah kot..

AMALINA YAAKUB said...

good luck dear !

Yayah Nasake said...

anda telah d tag :
http://yayahnasake.blogspot.com/2012/04/segmen-singgah-bw-by-wan-nashrul.html

farah.fauzi said...

online submission nieh.. dia swoh check lps 7 hari kan? t psaya punye sehari jee unikl da received

AiSyA LiEzA said...

tahniah ye hanna.. smga terus maju n jaya.. :D

Haruno Hana 하나 said...

@AMALINA YAAKUB thanks Amalina :)

Haruno Hana 하나 said...

@farah.fauzi rasa2nya dia nk proses dulu sbb tu baru beritahu kita sal ni.. hehe

Haruno Hana 하나 said...

@AiSyA LiEzA thanks Aisya :)

aisya said...

dah settle ke hana? harap2 dpermudahkan ye.. =)

Athirah Aziz said...

Klau hantar borang penerimaan tawaran tu secara online kene check online lepas 7 hari ea. Mcam mne plak klau hantar secara pos??

Athirah Aziz said...

Klau borang penerimaan tawaran tu hntr secara online kene check balik lepas 7 hari ea. Mcam mne plak klau hantar secara pos? ?

Post a Comment

Recent Posts