Friday, April 20, 2012

252#Ai no Kotoba ~ Maher Zain's Number One For Me





Korang tentu minat Maher Zain kan? Hana suka sangat lagu-lagu beliau. Inspire people! Lirik pun best dan touching. Memang tabik sama Maher Zain sebab guna kelebihan beliau dalam bidang seni untuk dijadikan sebagai saluran dakwah beliau. Siapa kata kalau jadi penyanyi tak boleh berdakwah? Boleh aje asalkan kena pada caranya. 

Music Video (MV) Number One For Me baru aje publish pada 15 April 2012 tapi dah mencapai 2 000 000++ views! Tahniah Maher Zain! Satu lagi MV yang layak diberi pujian dan lima bintang. Melalui MV ini, dapat digambarkan betapa beliau sayangkan ibu beliau. Lagu ini ditujukan kepada ibu beliau dan juga pada semua ibu di dunia ini. Sebuah MV yang comel dengan kehadiran seorang kanak-kanak lelaki yang nakal sebagai Young Maher Zain. 


Tak boleh fikir macam mana ada orang Dislike MV ni. Tak kisahlah MV ni sebagai jalan Maher Zain untuk berdakwah, tapi tak perlu lah sampai Dislike. Secara umumnya, MV ni boleh ditujukan pada semua ibu tanpa mengira bangsa atau agama. (^.~)

8 comments:

AMNA said...

VC dia comel sgt :')

Cik Kay Jue said...

ckj suka sangat2 lagu ni! >_<

AIRA said...

MV ni best n menyentuh perasaan...bravo to Maher Zain...

Haruno Hana 하나 said...

@AMNA budak tu comel :)

Haruno Hana 하나 said...

@Cik Kay Jue sama la :')

Haruno Hana 하나 said...

@AIRA sama2 doakan Maher Zain terus berdakwah ngan lagu2nya yg touching :')

aisya said...

ni yang nak tengok ni.. =)

Aira Amir said...

Suka lagu ni! C:

Post a Comment

Recent Posts