About Me
19 Ogos 1994 (22)
Kota Bharu, Kelantan
Bachelor of Clinical Laboratory Science, Semester 6 @ UniKL MESTECH
farhanazukri@gmail.com
A student, freelance writer and blogger

Love Notes

Tuesday, April 3, 2012

216#Ai no Kotoba ~ [ALERT!] For Muslim!


Yang ni entri sekadar nak bantu saudara Muslimah kita di New Zealand tu. Sekarang ni kerajaan New Zealand mengadakan online survey di laman Yahoo! untuk mendapatkan pendapat seluruh dunia mengenai pengharaman berpurdah di sana. Mari kita bantu mereka saudara seIslam kita dengan mengundi No di poll ini.


http://nz.news.yahoo.com/polls/popup/-/poll_id/55492/

Mungkin ada yang berpendapat " Alah, larang pakai jilbab aje, bukannya tudung. Nak kecoh buat apa?" Tapi, kenalah fikirkan pasal mereka juga. Isteri-isteri Rasulullah SAW pun berpurdah. Tolong vote ya? Sayang korang ^_^

Apa pula pendapat korang soal berpurdah ni? Tambah-tambah kat overseas, kalau Muslimah berpurdah mesti kena cop macam-macam. Kata sembunyi senjata lah, dll. Apa pendapat korang?

So true. Kan?


Reading Gives Us a Place to Go When We Have to Stay Where We Are

11 book page(s) ♥:

ciksukaberangan said...

thanks :D

CikMunBlogger said...

dah vote ! hehe :))

Haruno Hana 하나 said...

@ciksukaberanganwelcome :)

aku HaniAsyira said...

td mase vote.. tinggi betul peratus ckp yes.. tp veil tu bukan tudung ke??

Haruno Hana 하나 said...

@CikMunBloggerthanks :D

Haruno Hana 하나 said...

@aku HaniAsyiraapa yg Hana faham, purdah sbb kat situ tertulis face-covering.. rasa2nya kalau tudung mmg teruk NZ kena sbb ramai pelajar Msia & pelajar Islam lain kat sana :)

Aira Amir said...

argh!!!!!!!!!!!!!
NO = 41% ?
Not fair!

Nurul Aisyah said...

hehee..mestilah,,,...dah say no..heheh

profmie said...

isyh memg truklah kerajaan sane..islam skngni ditindas sje..Ya Allah,harap org islam di seluruh dunia bersatu m'yelmtkn agama kita ni..

Yayah Nasake said...

"TEMBAK" awak....

http://yayahnasake.blogspot.com/2012/04/new-semester-giveaway.html

aisya said...

paranoid sgt la diorg ni.. huhu..
dah vote dah.. =)

All Rights Reserved by Haruno Hana ;)