About Me
19 Ogos 1994 (22)
Kota Bharu, Kelantan
Bachelor of Clinical Laboratory Science, Semester 6 @ UniKL MESTECH
farhanazukri@gmail.com
A student, freelance writer and blogger

Love Notes

Sunday, April 22, 2012

257#Ai no Kotoba ~ Menunggu Atau Ditunggu?



Dah lama nak buat entri yang relate dengan post title kali ni tapi asyik tergendala aje. Dalam 2,3 minggu jugak tergendala. He he. Dapat idea untuk entri ni masa menunggu kawan kat bus stop. Lama jugak lah tunggu dia, dalam hati fikir ' Tengah tidur lagi ke?'. Ha ha. Tak apalah, jom teruskan dengan title tu. He he.

Hana paling tak suka orang yang tak tepati masa kalau tak ada sebab yang kukuh. Boleh kata tak suka menunggu jugak lah. Tapi tak lah sebarangan nak marah. Lambat 5 minit tu okey lagi, kalau dah lewat lebih daripada 30 minit and kita sendiri pula ada banyak kerja, mau naik hangin jugak. Kalau Hana tengah free aje and takde rush nak ke mana tu, boleh lah dipertimbangkan lagi. Masa itu emas, okey? Kena jaga baik-baik.

Tapi, Hana lagi prefer menunggu daripada ditunggu. Sebab kalau kita ditunggu oleh orang lain dan dah ambil masa yang lama, mula lah tak sedap hati. Fikir yang kita ni dah annoy orang tu, kita dah ambil banyak masa dia and banyak lah fikiran yang negatif. 

Kalau korang, korang pilih yang mana satu? Menunggu atau ditunggu? 

Klik-klik sama Churp Churp (tolong klik pada yg sudi)
http://my.churpchurp.com/harunohana19/share/TravelAdaptor
http://my.churpchurp.com/harunohana19/share/HiShopSanyo


Reading Gives Us a Place to Go When We Have to Stay Where We Are

28 book page(s) ♥:

mirmashi94 said...

sama laa hana . pilih menunggu jugakk . sbb rasa macam resah jaa bile kite ditunggu . kena rush cepat cepat . hehe :D

❖ Syaa ❖ said...

Kalau saya pilih menunggu daripada ditunggu. Takpe lah kite sakit hati marah kecewa ke, daripada org tu benci kita seumur hidup :)

Aien Nia said...

Kalau Aien duadua xsuka..
Tapi menunggu lagi ok kowt daripada ditunggu..Yelah mane taw sambil dia tunggu kite,dia p maki hamun kita..haha

Cik Nur said...

cik nur suka biar cik nur tggu org tu, dripada dia tggu cik nur...

kalau org tggu cik nur rasa bsalah pula..hihi

♥ farhana ♥ said...

sy ni jenis tak suke mmngu..tapi mmg selalu mnngu..yela,jnji manusia kan..

janji itu hutang kan?so,tepati la masa kalau dah berjanji :)

aisya said...

dua2 tak suka.. sebab tu kalau boleh nak elakkan daripada ditunggu.. huhu

Haruno Hana 하나 said...

@❖ Syaa ❖ aiyoo.. xde la sampai kena benci seumur hidup cuma sbb benda ni.. melampau dh tu :)

Haruno Hana 하나 said...

@Aien Nia haha :D

Haruno Hana 하나 said...

@Cik Nur rasa bersalah yg wat x selesa nya :)

Haruno Hana 하나 said...

@♥ farhana ♥ masa tu penting :) sbb tu x suka lewat2

Haruno Hana 하나 said...

@aisya hehe.. jadi dua2 kena tepati masa kalo xde pape masalah :)

Ardini Izzati said...

Menunggu is better tapi kadang-kadang bila kita biasa tunggu, orang yang kita tunggu tu akan terbiasa sengaja lambat-lambat cos dia tahu kita akan tinggu dia jugak. Nak marah jugak rasanya.

Haruno Hana 하나 said...

Ardini : Haha.. betul gak apa yg Dini cakap tu.. nnti mereka biasa kan buat hal makin lewat plak.. ada gak yg nk kena marah ni.. hehe :D

Detective Fiqa said...

err. tolonglahh hahaha fiqa pun sama. kalau late sikit boleh lerr kita sabar tapii fiqa kdang2 terlate jugakk hahaha

Cik Farhana said...

Betowl2..seksa okey menunggu org yg xtepati janji..better kta yg t'tunggu org tuh dpd dy yg mnunggu kta..than klu kta t'lewat cket tuh ringan2lah mulut say sorry kan jgn buad xtawu lak..adess :p

NIZAM said...

kalo boleh sama2 tepati masa. orang akan hormat kita kalau kita ni on time tau.

Haruno Hana 하나 said...

@Detective Fiqa haha.. kalo lambat sket tu takpe la :)

Haruno Hana 하나 said...

@Cik Farhana betul tu.. dah la dtg lewat, x mntak maaf lak.. haha.. x ke sakit hati even sikit?

Haruno Hana 하나 said...

@NIZAM hormat drpd org len tu penting ^_^

9n0L4 said...

lebih rela menunggu dari ditunggu. sgt tak selesa bila org menunggu kite. ;)

Haruno Hana 하나 said...

@9n0L4 sama! :D

shiema sufian said...

Sorry hana. Akak dah lama tak blogwalking. This blog, is one of the blog yg akak wajib singgah baca and komen setiap hari. disebabkan kekangan masa akak tak sempat pun blogwalking. BTw, akk pun tak suka ditunggu. Karang kalau org menunggu kita, nanti akak yg cemas. Takut org mrh. hihi

Haruno Hana 하나 said...

@shiema sufian takpe la akak :) Hana tau akak sibuk dgn study ^_^ chill~ je.. hehe

Cik Kay Jue said...

dua ckj tak mau.. sebab ckj memang tak suka menunggu.. ! pantang ckj.. apa lagi kalau buat orang lain menunggu ckj.. rasa macam serbe salah sangat kot bila kita buat orang macam tu..

tapi kalau dia buat kita menunggu lama2.. ckj akan buat dia balik. biar dia rsa apa yang kita rasa. ckj akan black listkan nama mereka yang suka lambat ni.. untul balas dendam hehehe.. jahat kan ckj ni hana?

tapi semua tu bergantung la pada keadaan masa tu.. hehe..

dalam hidup ckj, ckj baru jumpa 4 or 3 orang je yang betul2 menepati masa. huhu.. kenapa la payah sangat nak tepat masa kan? juz perlukan masa managament je kot.. huhu..

wah.. ckj nak buat entry pasal ni juga la.. boleh tak hana? tgk la runag komen hana ni pun da jadi macam entry da... panjang sangat ckj tulis.. maaf tau hana.. excited.. hehe.

Haruno Hana 하나 said...

@Cik Kay Jue haha... no problem la CKJ ^_^ wat aje.. sbb tu Hana pentingkan masa.. len la kalo ada sebab yg x dpt dielakkan..

shafiq said...

phewww , x suka menunggu tapi kalau dah terpaksa tunggu nak buat camne ag , tunggu je lar .. hehe ,

#godek2 entri lama , wahhhh , hee :D

Miss Purple said...

yepp..plg tak suka menunggu lebih2 lagi kalau kita nak cepat dan kawan kita tu pulak lambat.

ciksukaberangan said...

tak suka menunggu kalau boleh.. entahlah.. taktahu kenapa.. haha... and kalau boleh tak mahu ditunggu.. rasa bersalah dekat orang tu kalau menunggu....sebab kita pun rasa macm mana perasaan kita menunggu orang~ uu~~ tak suka..jadi tak boleh buat dekat orang lain. yeahhh.. :D

All Rights Reserved by Haruno Hana ;)