About Me
19 Ogos 1994 (22)
Kota Bharu, Kelantan
Bachelor of Clinical Laboratory Science, Semester 6 @ UniKL MESTECH
farhanazukri@gmail.com
A student, freelance writer and blogger

Love Notes

Thursday, April 19, 2012

250#Ai no Kotoba ~ Buffered Earning?


Sejak Hana awal ber-blogging Ogos 2009 sampai sekarang, tak pernah pun cash out Nuffnang. Sadis. Nak buat macam mana, tak boleh aktif blogging sebab dok hostel. Earning pun baru dalam RM 20++. He he. Sedih betul. Pasal tajuk tu, boleh tak Hana nak siapa-siapa explain pasal Buffered Earning? Hana ada jugak godek-godek dalam blog Kak Shida. Menurut beliau :

Printscreen dari blog Kak Shida

Macam mana nak kira berapa kali kita dapat BE sepanjang kita blogging? Hana pun baru tahu pasal BE ni tapi kurang faham. Kalau macam kat bawah tu, kiranya Hana dah berapa kali dapat BE? Sebab Metered Earning kan BE yang dah tamat tempoh. So, kira BE jugak lah kan?

Sila abaikan amount yang tidak seberapa itu.

Sesiapa boleh tolong terangkan lagi? Anyone? :(


Reading Gives Us a Place to Go When We Have to Stay Where We Are

13 book page(s) ♥:

ANISA said...

pengakuan!!! saya pun confius bab2 ni...xprnh phm smpai skng

Haruno Hana 하나 said...

@ANISA sama la :(

shida'R said...

salam hana,
erm ekceli kamu ada 16 BE, yg sudah ME 15 dan yang masih berjalan 1 BE jadi kamu mmg ada BE. soal byk dan kurg tu..sbnarnye BE kalo kita dapat mmg untung sbb dia berjalan megikut trafik blog kita so kalo dpt BE rajin skit lah bloqwalking. kalo betul2 blogwalking kamu blh dapat 1 BE dalam seratus lbh itu mgikut kiraan bape lma dia stay la dan kiraan trafik blog setiap hari. rugi la kalo x blogwalking kalo dpt BE. so yg BE yg ada tu jga la k :)

happy blogging ;)

Haruno Hana 하나 said...

@shida'R owh... dah faham :D thanks Kak Shida ^_^ kena byk blogwalking ni.. hehe :D

Cik Nur said...

jelas..!

bila hana buat entry ni, baru cik nur faham..kalau sebelum ni xtahu ape kebendanya BE..hehehe

Haruno Hana 하나 said...

@Cik Nur haha.. entry ni pon sbb Hana sendiri x faham BE ni :)

Cha_Haya said...

oh saya lagi la xtau.. nuffnag pun xdftar.. sadis! >.<

~ KaiSara AiMan PunYe BloG ~ said...

Akak mls dh guna bnda tu..serabut xdpt2 earning..huhu

Haruno Hana 하나 said...

@Cha_Haya daftar je :) x kisahla sal earning tu.. lama2 ada lah.. hehe

Haruno Hana 하나 said...

@~ KaiSara AiMan PunYe BloG ~ sabar2.. hehe :D

aisya said...

xpernah pun dapat BE ni hana.. xpela, xde rezeki lagi.. =')

Haruno Hana 하나 said...

@aisya Hana pon x sangka dpt BE selama ni.. alhamdulillah :) takpe la Chipmunk, nnti ada rezeki la tu ^_^

Nurul Aisyah said...

oh mcm tu ke? sy pun kurang fhm.hmm :(

All Rights Reserved by Haruno Hana ;)