About Me
19 Ogos 1994 (22)
Kota Bharu, Kelantan
Bachelor of Clinical Laboratory Science, Semester 6 @ UniKL MESTECH
farhanazukri@gmail.com
A student, freelance writer and blogger

Love Notes

Wednesday, April 25, 2012

263#Ai no Kotoba ~ Kuala Pilah Atau Kuala Nerang?



Semua yang apply matrik tentu dah ramai yang cek dapat kat mana kan? Tahniah pada yang dapat! Hana pun apply gak matrik sebab kaunselor suruh apply semua yang ada. Alhamdulillah, Hana dapat Kolej Matrikulasi Negeri Sembilan (KMNS). Tengok alamat, kat Kuala Pilah.



Tapi Hana dah tetapkan pilihan nak ke Kolej MARA Kuala Nerang (KMKN) for Foundation In Science & Technology - Science (FIST-Sci) under UniKL. Tak rasa ragu-ragu langsung nak pilih FIST padahal kalau nak kira Hana ni jenis ragu-ragu, selalu tukar pilihan. Insya-Allah semuanya akan berjalan lancar.

Kalau boleh survive kat KMKN, Hana akan terus je. Graduan UniKL pun laku sekarang ni. Sebelum grad dah dapat offer kerja. Ayah kawan Hana pun kata baik teruskan aje. Kawan Hana pun masuk UniKL jugak. Abang dan kakak dia pun UniKL jugak dulu even result SPM tip top. 

Apa pun, semoga urusan kita lancar. Amin :) Doa banyak-banyak, ingat Allah selalu. Insya-Allah semuanya akan baik. 

Reading Gives Us a Place to Go When We Have to Stay Where We Are

53 book page(s) ♥:

Liselle MonCherie said...

Salam Hana,Sy akan medoakan untuk Hana dan sy rasa UniKL pilihan yg amat tepat sekali :).All the best for you Hana <3 InsyaAllah sama2 kita berjaya dlm bidang yg kita inginkn :).

Ardini Izzati said...

Kawan-kawan dinie pun ramai yang prefer kat Kuala Nerang tuu. Yeah I do think that's better. Nanti boleh sambung degree cepat. Goodluck, Hana. Btw, dinie dapat Matrikulasi Kedah-KMK. Tak pegi kot. Tak minat. Hihi :)

nancy anisa said...

anisa dpt matrik pahang.alhamdulillah..hana,jom join giveaway anisa
http://lovebutterfly94.blogspot.com/2012/04/saya-nak-tudung-bawal-by-nancy-anisa.html

Haruno Hana 하나 said...

@Liselle MonCherie hehe.. thanks Liselle.. you too :)

Haruno Hana 하나 said...

@Ardini Izzati haha.. Dinie tunggu UPU eyh? takpe la, pilih baik2 :)

Haruno Hana 하나 said...

@nancy anisa hana dgr matrik pahang antara matrik yg terbaik :) hehe

princessrayha said...

rayha pun nak masok matrik dulu..tgok dulu boleh survive ke x..kalau x,baru masuk unikl perak..
nyway congrate hana

Azza Afdzal said...

tahniah2...akak rasa antara UNIKL dengan matrix lebih baik pilih UNIKL...

pape pun gudluck k....

Haruno Hana 하나 said...

@princessrayha try la survive dulu :) lg pon awk masuk UniKL bulan 7 kan? for diploma :)

Haruno Hana 하나 said...

@Azza Afdzal hehe... thanks akak :)

Masz Sidek said...

tahniah hana... pasni mesti sibuk uruskan kemasukkan belajar... :)

farah.fauzi said...

insya allah kuala nerang yang terbaik.. farah pown pegi unikl..xnk pegi matrik melaka.. semoga kite same2 berjaya kat unikl <3 :)

Cik Nur said...

pilih yg terbaik ye hana.. :)
ape2pun..semoga berjaya.. :)

Haruno Hana 하나 said...

@Masz Sidek skrang pon dh sibuk sket.. hehe :D

Haruno Hana 하나 said...

@farah.fauzi insya-Allah :) usaha baik2..

Haruno Hana 하나 said...

@Cik Nur thanks Cik Nur ^_^

Rafflesia™ said...

pilihan di tangan kita. klau pergi atas niat menuntut ilmu, semuanya berjalan lancar. insyaAllah... =.-

Haruno Hana 하나 said...

@Rafflesia™ insya-Allah :) thanks kak :)

Wanie Azmi said...

graduan unikl sangat beruntung...
senang nak dpt kerja sbb unikl lebih tekankan bahagian praktikal..
banyak pengalaman...
tapi kalau adk xminat, masuk matrik ja.. =).

istikharah dulu
insyaALLAH, nant ALLAH bg jawapan =)

Haruno Hana 하나 said...

@Wanie Azmi err.. sya sbenarnya x minat matrik, minat unikl.. :)

sis92 said...

salam
tahniah utk hana :)

Haruno Hana 하나 said...

@sis92 thanks sis :)

Faizul Osman said...

tahniah sb dapat KMNS... sy senior kmns thn 2010/2011... KMNS is the best!!!

http://mohdfaizulosman.blogspot.com/2012/04/buat-pilihan-amat-menyusahkan.html

Cik Miela said...

tahniah ya.. saya pun dapat matrik jugak,huhu

Aira Amir said...

Tahniah..

Ayesha Ramlee said...

tahniah dik :)

~ KaiSara AiMan PunYe BloG ~ said...

thniah hana..ape yg hana rasa baik itu yg terbaik..:) unikl xmhal ke?nnti mara tnggung?

Detective Fiqa said...

thniahh yee hana ::) hehehe goodluckk :D

Shiema Sufian said...

Kejayaan di tangan Kita, Usaha yang perlu lebih. Tak kira di mana, sama ja. Asal berusaha :D

Haruno Hana 하나 said...

@Faizul Osman thanks :)

Haruno Hana 하나 said...

@Cik Miela tahniah pd awak juga ;)

Haruno Hana 하나 said...

@Aira Amir thanks aira :)

Haruno Hana 하나 said...

@Ayesha Ramlee thanks kak :D

Haruno Hana 하나 said...

@~ KaiSara AiMan PunYe BloG ~ nnti boleh wat loan mara n mostly dpt :) bayar ikut pointer ^_^

Haruno Hana 하나 said...

@Detective Fiqa thanks Fiqa :) awk dpt x?

Haruno Hana 하나 said...

@Shiema Sufian hehe.. thanks Kak Shiema :D

SimplySeoul said...

Congratulations Hana. Seems like you made your choice. It's good that you dont have any doubt. All the best in the upcoming university life.

SunnyFunny said...

wahh . tahniah kak . :)

negeri sembilan ? kmpung faizah tuhh . da dekat sagat da tuhh kat kuala pilah . :)

Haruno Hana 하나 said...

@SimplySeoul thanks sis :) alhamdulillah I don't have any doubt upon UniKL.. insya-Allah this is the best choice for me :)

Haruno Hana 하나 said...

@SunnyFunny haha.. orang nogori la ni? :)

shafiq said...

hahaha , tahniah ar .. apa2 pun wish gucluck kat sana , keptusan masing2 , masing punya masa depan , hehe , kuala nerang ea .. dekat jer dgn matriks kedah , hehe , :D

Haruno Hana 하나 said...

@shafiq dekat dah tu.. :P haha.. awk pon all the best.. hahaha

mInoh jiwE said...

tahniah. nak tye boleh? why lbh prefer unikl. mila pon dpt due2 tapi knpius lagi nk plih mane. :(

Haruno Hana 하나 said...

@mInoh jiwE hana explain kat fb la :) pnjang sgt..

Nurmujahidah Ismail said...

hye,, ada banyak warna,, tunggu muja update gambar dia k,, brown, pink, merah, hitam, tapi,, tunggu muja update k :D

ciksukaberangan said...

moga Alah permudahkan urusan :D chaiyok2! :D

ecadwinkyasha said...

mana-mana pergi pun sama je dear..yg pntg smbg study kan?!...wish u luck :)

hari tu,nmpk novel hana dkt popular.tengok nama je,,eh eh mcm kenal je nama neyh.tpi kita nak novel ada sign hana bole tak dear?.hahaha :D

aisya said...

buat pilihan yg terbaik ye hana.. all the best.. =)

Sakura Aihana said...

tahniah hana...
hana tag makwe fuji syuusuke
http://marsgreen.blogspot.com/2012/04/segmen-hanya-itu-yang-ku-hajatkan-by.html

ary_lee said...

Woaaaaaaaaaahhhhhhhhhhhhhhhh~~
Bakal student FIST lah ni??
Tahniah~~ tahniah~~
Dulu ary pun study kat KMKN..
Tapi study matrix je kat sana..
Xsepandai budak fist^^

Btw.. nak study kat kuala nerang, perlu ada persiapan..
especially dari segi spiritual..
Sbb apa? Sbb kuala nerang tuh sgt ulu.. bayangkan bus cuma ada setiap sejam??! = ="
Tatau ar skrg caner..
Then, dulu takde wifi. ada wifi di tempat tertentu je^^
memang dulu sangat HAWAU= ="
BTW, gewd luck^^

Haruno Hana 하나 said...

@ary_lee hehe.. setakat ni dh ok kot? dgr kata dh makin ok bas tu.. setiap 30 minit kalo x salah.. tu pon lepas survey dgn senior kat sana ^_^

♥ zatieebayim ♥ said...

saya pun dapat KMKN jugak tapi tolak. I'm going to matriks though org cakap matriks susah.

sy pun dapat asasi engineer. Tapi engineer=physics kan. sy tak berapa minat physics. kena fikir masa depan jugak kan, kalau tak minat buat apa ambik.

good luck in your study ok hana :D

Haruno Hana 하나 said...

@♥ zatieebayim ♥ depends la.. kalo awak minat matriks, just go for it :)

All Rights Reserved by Haruno Hana ;)